Innovatieve laserkanttechnologie

De laserkanttechnologie is één van de belangrijkste technologische innovaties van het voorbije decennium in de meubel- en keukenindustrie.

Via de laserkanttechnologie verkrijgt men een zogenaamde nulvoeg. De laserkantbanden versmelten onder invloed van een laserstraal met het hout zonder dat er lijm aan te pas komt. Het resultaat is een vaste verbinding tussen kant en plaat zonder de minste voeg. 

Een lijmloos procedé is bovendien ecologischer omdat er geen lijmdampen meer vrijkomen die nefast zijn voor een gezonde werkomgeving en die het milieu belasten. In plaats daarvan krijg je een duurzaam product dat perfect gestroomlijnd is. Op die manier wordt zelfs het lakken van een keuken overbodig. De technologie is ondertussen zodanig gemeengoed geworden dat door het productievolume ervan ook de prijzen geslonken zijn. 

Deze technologie levert verder ook superieure prestaties op het vlak van hechtsterkte en vocht- en warmtebestendigheid. De kans dat de kantenband verkleurt of krimpt is daardoor tot quasi nihil herleid.